Чт, 28.03.2024
Вас вітає StepanenkoV!
Головне меню
Єдина Країна! Единая Страна!
Наше аудіо
Категорії розділу
Власне політика [3]
Про політиків [8]
Про політиків
"Рік у ярмі" [4]
Заходи до річниці правління Янукевича
Форма входа
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Статьи » Політика » Власне політика

Рада прирівняла комуністичний прапор до державного
Верховна рада зобов'язала вивішувати разом із державним українським прапором червоний прапор на День перемоги

За відповідний законопроект проголосували 260 осіб. Проти даного рішення проголосувало 52 народні депутати.

Перед цим депутати від БЮТ та НУНС після оголошення розгляду цього питання вимагали перерву. Однак головуючий на засіданні перший віце-спікер комуніст Адам Мартинюк відмовив це робити, зазначивши, що у залі немає керівництва фракцій.

У відповідь на це депутати підняли жовто-блакитний прапор поряд із трибуною. Після цього депутати від більшості розгорнули червоний прапор з іншого боку трибуни.

Також депутат від НУНС Андрій Парубій заявив, цим законом будуть "зневажені наші батьки, які були убиті більшовиками, які йшли під червоним прапором".

"Цей прапор не може висіти на наших будівлях. Ви хочете посіяти розкол в суспільстві. Це завдання Кремля, це завдання комуністів, це завдання Партії регіонів, щоб 9 травня посварити ветеранів і українських патріотів", - заявив він.

Даним законом передбачено, що "прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапору 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії”.

Цим законом також передбачено, що використовуватимуться копії прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса.

Крім того, передбачається, що він використовуватиметься під час урочистих заходів, присвячених Дню перемоги, які проводяться органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об`єднаннями, покладання вінків до Могили Невідомого Солдата в місті Києві й іншим пам`ятникам Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у День перемоги й інші дні, пов`язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років - Дні визволення та Дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.

Крім того, передбачено офіційний підйом у День перемоги копій прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з державним прапором України.

Відзначимо, рішення Ради є дійсним для всієї України. Проте на Галичині його виконувати не збираються.

Водночас, депутати Львівської міської ради заборонили використовувати у Львові символіку СРСР та Комуністичної партії Радянського Союзу.

"За" відповідне рішення 21 квітня під час сесії Львівської міської ради проголосував 71 депутат.

Нагадаємо, раніше Тернопільська та Івано-Франківська міські ради заборонили червоні прапори та іншу символіку СРСР на державних і комунальних закладах.

Крім того, Львівська обласна рада ухвалила заяву "Радянські міфи потрібно знищувати" щодо недопущення вивішування червоних радянських прапорів на всіх адміністративних будівлях 9 травня, у День перемоги.

Джерело: Реактор


Источник: http://www.reactor.org.ua/news/5810-3.html
Категория: Власне політика | Добавил: wm_step (22.04.2011) W
Просмотров: 751 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
!Час настав!
Лінуєшся вийти на Майдан у своєму місті? Це вже не гра, не будь байдужим! Йди через нехочу, бо це не бажання - це обов'язок!!!
Виходь на Майдан
Пошук
Календар
Kyiv
Архів
Кнопки
Пиши українською
Українські пісні Інститут Україніки Kiev cyclist's association Збережи старий КиївПам’ятай про Крути
Електричка (Київ)
Завантажити розклад Завантажити розклад-2 ENG
Сервіси
МТС Київстар
Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz